En dag i Aarhus

Kom med på et besøg i Aarhus og få inspiration til, hvad du kan lave i Danmarks andenstørste by.

Smilets By, Verdens mindste storby, Jyllands hovedstad. Aarhus har mange tilnavne og har nok i mange år været lidt af en underdog som turistmål.

Men over de senere år er det som om, at byen har fået et selvtillidsboost. Et mere internationalt og storladent præg, der bestemt klæder stedet. Ikke mindst set i lyset af titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

De sidste 14 år har Aarhus været min hjemby, men for nylig havde jeg chancen for at være turist i egen by. Byen rummer masser af museer og oplevelser, men her er, hvad vi valgte at lave en lørdag i Aarhus. Følg med herunder og bliv måske inspireret til selv at besøge byen.

Kl. 10:
Brunch på Café Faust ved Aaboulevarden eller slet og ret Åen, som det hedder blandt aarhusianere. Her ligger en lang række gode og også mindre gode caféer, der alle tilbyder brunch af en slags. Valget falder på Faust, fordi de har flere slags brunchtallerkner på menukortet til en rimelig penge. Og brunchbuffeter med timegamle scrambled eggs er altså ikke helt så lækkert og smagfuldt. Samtidig er caféen placeret i den mere stille ende af Åen.

Aarhus2 kopi
Foto: Café Faust

Jeg vælger brunchen ‘Den anden’ til 125 kr og får blandt andet æg, bacon, frugtsmoothie, frisk frugt, brownie samt brød og smør. Derudover sød og smilende betjening og god service.

Kl. 12: Strøgtur. Aarhus har to gågader og et torv, der tilsammen udgør Strøget, hvor shoppelysten sagtens kan stilles. På Strøget ligger mange store tøjkæder, blandt andet en stor H&M og ditto Bestseller. Bagefter går vi ned i de brostensbelagte gader i Latinerkvarteret, hvor de mere eksklusive butikker har til huse. Jeg stikker blandt andet hovedet ind i Tøjstory på Guldsmedgade og Kom:mode i Graven, som begge byder på luksusgenbrugstøj til overkommelige priser.

Aarhus4 kopiFoto: Tøjstory  

Aarhus5 kopi
Foto: La Cabra

Kl. 15: Kaffe på kaffebaren La Cabra, også i Latinerkvarteret. Det er et lille, hyggeligt sted med supergod kaffe og mulighed for at få lidt eftermiddagssol på bænken udenfor. Der findes en række gode kaffebarer i kvarteret, så vi kunne også have taget kaffen på Altura Kaffe, som bryster sig af at være Aarhus’ ældste kaffebar.

Kl. 16: Gåtur på havnen. Der sker helt vildt meget på havnen i Aarhus, der er ved at forvandle sig til et helt nyt boligområde i byen med bygninger af nærmest futuristisk karaktér. Meget sjovt og inspirerende. Vi går en runde på byens nyere bibliotek/kulturcenter Dokk1 og leger os bagefter til temmelig vådt tøj i springvandet/kunstværket Endless Connection. Vi slutter gåturen i det nye ‘drivhus’ på havnen, Dome of Visions, der blandt andet byder på café, musikscene, køkkenhave og ikke mindst dejlig lune på en kølig dag.

Aarhus6

Aarhus7

Kl. 18: Aftensmad på den italienske restaurant Piccolina i den lille Skolegyde tæt på havnen. Her er lækre, lækre italienske pizzaer og stemning, ikke mindst.

Kl. 20: Vi slutter aftenen af med en god øl på den lille nonprofit bar fairbar på Nørre Allé, der både byder på specialøl, frivillige bartendere og hyggelig musik og arrangementer fra tid til anden. 

Alle oplevelser ligger i gåafstand fra hinanden. Du kan planlægge din egen Aarhus-tur her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.