En dag i Paris med fokus på Eiffeltårnet

En dags stopover i Paris, hvor Eiffeltårnet er hovedattraktionen. Er det fedt, lyder spørgsmålet fra en af jer. Følg med og få svaret her.

Vi er vist mange, der synes, at Paris er dejlig 🙂

Thomas spørger således på facebook:

Vi har 2 nætter i Paris fra 13-15 juli (på vejen til Mexico). Vores børn vil VILDT gerne se (op i) Eiffeltårnet! Så vi skal nok bare bo tæt på det. Men er det fedt? Og kan man booke indgangsbilletter på forhånd, så vi undgår for meget ventetid? Så kunne vi lige vinge det besøg af i løbet af formiddagen, og så ellers bare nyde Bastille-dagen resten af dagen… 🥂
Hvad siger du til det? Giver det mening?

Se mit svar og mine gode råd herunder.

Louvre-gåtur-Paris

Franske kager-macarons

Workcation5

En dag i Paris er rigtig fin til at opleve – især, hvis I har fokus på bare én ting, I gerne vil se. Det gode er jo, at man altid kan komme tilbage og opdage mere.

Lige præcis jeres datoer falder lidt uheldigt i forhold til at opleve Eiffeltårnet – det er simpelthen lukket den 14. juli, hvor det er Frankrigs nationaldag Bastilledagen. Jeg vil i stedet foreslå, at I tager derhen om aftenen den 13. juli eller om morgenen den 15. juli (alt efter, hvornår I ankommer og skal rejse igen). Om aftenen er Eiffeltårnet smukt oplyst, mens køen (sandsynligvis) er mindre, hvis I kommer om morgenen.

Eiffeltårnet 2

Eiffeltårnet åbner kl. 9 og har åbent helt til kl. 00.45. Jeg vil klart anbefale at tage turen helt til tops, når I nu er der og bruger ferietid på at vente, så skal I da bare have den fulde oplevelse 🙂

I kan købe billetter på forhånd til et bestemt tidspunkt, så I springer billetkøen over ved seværdigheden. Husk blot at være der til tiden, ellers mister I jeres billetter. Køb online her.

Et alternativ til at tage op i Eiffeltårnet (hvis I nu ikke kan nå det uden om den 14. juli) er at tage op i Tour Montparnasse, som tilbyder en panorama-udsigt over det meste af byen (bl.a. til Eiffeltårnet, som man jo af gode grunde ikke kan se fra tårnet selv). Tårnet er ikke det smukkeste i verden, men udsigten er fænomenal, og det er faktisk en rigtig fin (og billigere) oplevelse. Læs mere her.

Du spørger også, om det er fedt at bo i området omkring Eiffeltårnet. Helt ærligt, er det ikke det mest charmerende kvarter, synes jeg. Det ligger i det 7. arondissement (læs mere om Paris’ kvarterer her) på den side af Seinen, som er mere ‘posh’ og borgerligt, om du vil. Prøv at gå efter et overnatningssted tæt på Jardin du Luxembourg (Luxemborg-haven), som er rigtig fin – så er I stadig tæt på både Eiffeltårnet og Tour Montparnasse.

Rigtig god tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.