En halv dag i Everglades Nationalpark

Du kan sagtens nå at opleve både alligatorer og flot natur på en halv dag i Everglades Nationalpark i Florida.

Da min kæreste og jeg for nyligt var i det sydlige Florida, havde vi mange overvejelser om, hvordan vi ville gå til et besøg i Everglades Nationalpark. Én dag, flere dage? Hvor i parken? Skulle vi overnatte der? Skulle vi bare dukke op og se, hvad der var af oplevelsesmuligheder? Eller skulle vi booke en tur på forhånd?

Everglades 2

Everglades

Everglades 3

Vi endte med en løsning, hvor vi på afrejsedagen (vi skulle først flyve sidst på aftenen) kørte derud på en halv dags oplevelsestur.

Jeg var lidt spændt på, om det ville være nok. Vi er begge, hvad man kan kalde ‘slow travellers’ – det der med at tjekke mange seværdigheder af på listen på én dag, det dur vi bare ikke til. Oplevelserne skal lige som have lov at synke ind 🙂

Men faktisk fungerede det fint på denne her måde. Jo, der er MEGET mere at opleve i Everglades, uden tvivl. Men vi ville gerne se alligatorer og få et indblik i nationalparkens natur og økosystem. Og det blev opfyldt. 

Så hermed lidt inspiration, hvis I vil gøre os kunsten efter 🙂

Vi valgte at køre til Shark Valley Visitor Center ca. en times kørsel i bil fra Miami. Her havde vi læst os frem til, at der nærmest var ‘alligator-garanti’. Og at vi kunne komme på en to-timers ‘tog-tur’ rundt i en del af parken, hvor der var afgang hver time uden forudbestilling.

Vi var i parken knap 10.30, og her var alle pladser booket til næste afgang kl. 11, men der var fint plads til afgangen kl. 12. Inden afgang tog vi selv en lille gåtur rundt, og her spottede vi faktisk selv baby-alligatorer og voksne alligatorer, som ‘lurede’ i vandet rundt omkring – ret vildt, hvor tilgængeligt det var at komme tæt på (man skal stadig holde sig ca. 4-5 meter væk).

Vi fandt dermed også ud af, at man sagtens kan både gå og cykle rundt (der kan lejes cykler derude) – det ville vi måske have gjort i stedet for tog-tur, fordi det er lidt sjovt selv at gå på opdagelse.

Men tog-turen kan bestemt også anbefales. Du når at dække et større område af parken end til fods eller på cykel, og samtidig får du et ret fint indblik i alligatorernes liv samt det fugle- og dyreliv, der ellers er i parken, fra en dygtig og interessant ‘ranger’. Så det er ikke bare sådan en turist-tur rundt for de, der ikke gider/kan gå selv.

For indgang til Shark Valley gav vi 30 dollars for bilen (to personer) og 25 dollars hver for tog-turen.

Vær opmærksom på, at der ikke er spisemuligheder ved Shark Valley Visitor Center – du kan købe chips, vand og småsnacks, men sandwich eller større serveringer må du finde på vejen derud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.