De her franske kager må du smage

Der er bagere og konditorier på næsten hvert et fransk gadehjørne – og de her to kager må du ikke gå glip af.

Jeg har en meget sød tand, men i Danmark køber jeg sjældent kager. Måske fordi udvalget hos danske bagere ofte ser så kedeligt ud, og jeg er ikke til tunge flødeskumskager.

I Frankrig derimod er niveauet bare et helt andet! Montren hos bageren er fyldt med de fineste, små kager – virkelig et overflødighedshorn for øjnene (og smagsløgene!), og bare navnene i sig selv er grund nok til at købe dem. Éclairs, merveilleux, millefeuille.

Der er mange at vælge imellem, men de her to er bestemt ikke et dårligt sted at starte det franske kageeventyr med. De kan købes i næsten hver bager – jeg har valgt at gå all in og købe dem hos den lækre bager Paul. Man kunne også have gået et niveau længere op og besøgt det traditionelle konditori La Durée, der bl.a. ligger på Champs Élysées.

Macarons

Franske kager-macarons

Den klassiske, lille franske hapser i alle regnbuens farver er altid et hit. Macaronen er en perfekt kombination af et sprødt, lidt sejt ydre og blød blød creme indeni. Den fås både i en stor og lille udgave, men jeg går altid efter den lille – så kan man jo smage flere ad gangen 🙂 Du kan få dem i et væld af smage – chokolade, kaffe, citron, kirsebær, karamel, pistacie, you name it.

Éclairs

Franske kager1

Ok, indrømmet, den her basse er ikke den yndigste i kagemontren. Men den smager til gengæld fantastisk og er meget let i det. Tænk en dansk vandbakkelse nu med chokoladefyld (eller kaffefyld eller noget helt tredje) og chokoladeglasur. Mums! Det er bestemt en fordel at sætte den på køl inden kagetid – det gør den bare endnu mere let og lækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.