Guide: Cykelferie Aarhus-Ribe, del 3

Kom med på tre dages cykelferie fra østkyst til vestkyst. Fra Aarhus til Ribe, gennem bakkede dale, gule kornmarker, fladt hedelandskab og blomstrende lyng. Her er guide til tredje og sidste dag.

Som en lille ekstra sommerferie var min kæreste og jeg på en tre dages cykelferie i slutningen af august. Knap 200 kilometer endte vi med at tilbagelægge på tre dage, og så havde vi en dase-dag i Ribe, hvor sommervejret viste sig fra sin allerbedste side.

Overvejer du også en cykelferie, er her en inspirationsguide til, hvor man kan cykle hen på en miniferie. Du kan tage hele turen i sin helhed eller bare nogle af etaperne – men det er alle kilometerne værd at krydse landet på to hjul.

På den måde kommer du virkelig tæt på naturen, landskabet, nuancerne fra øst til vest, årets gang for landmanden og de små landsbyer langs vejen. Tag med på tredje og sidste etape af turen her.

Læs første del her og anden del her.

Dag 3: Bindeballe-Ribe (65 km.)
Det er fedt at sove i shelter! Du kommer helt tæt på naturen og vågner frisk i hovedet. Meeen, det kan også være lidt hårdt for kroppen, der ovenikøbet har arbejdet hele dagen på cyklen. Så selvom vi vågner med den fineste naturudsigt på cykelturens tredjedag, bliver vi hurtigt enige om, at vi har fortjent en rigtig seng i Ribe i nat.

Cykel1

Cykel2

For sølle 45 kroner spiser vi os mætte i Bindeballe Købmandsgaards lille morgenbuffet – hjemmebagte boller, kaffe og en god solid portion havregryn til benene! Vi får samtidig booket et hotelværelse på Hotel Ribe til samme nat, så den bløde seng er sikret. Inden vi triller afsted ved 11-tiden, er der også lige tid til at gå på opdagelse i Købmandsgaardens finurligheder og få en sludder med den hyggelige mand bag disken. Igen, stedet kan varmt anbefales!

Cykel3

Cykel7

Også i dag cykler vi på en del af Hærvejen og vælger igen flere mindre veje, men i dag også en god del på hovedveje – vi glæder os til at komme i mål! 🙂 Benene er noget ømme efter gårsdagens bakker, og her kommer det midt-/vestjyske landskab os til undsætning! Flade, flade veje så langt øjet rækker. Det giver lidt mere overskud til at nyde omgivelserne, der er markant anderledes end kornmarkerne i Østjylland og Vejle-områdets frodige bakker.

Her er knastørt og stille hedelandskab med blomstrende, lyserødt lyng overalt – så smukt! Jeg bliver helt forundret over, hvor forskelligt Danmark kan se ud. Det lille land, som vi tror, vi kender. Der er så meget at opdage.

 

Cykel6

Cykel8

Da vi endelig når byskiltet til Ribe, er det som at komme til det forjættede land. De sidste 20 kilometer har jeg været en meget træt type, der kun overlever på stædighed og stærk vilje – nu skal vi bare til den by.

Cykel9

Cykel10

Vi bliver belønnet med den fineste by (Danmarks ældste, faktisk!) og den længe ventede bløde seng. Selve hotellet er ikke det store at råbe hurra for, men efter tre dage på landevejen og to nætter udenfor, skal der ikke meget til at gøre os tilfredse. Hotellet ligger dejligt centralt og har kun kostet 700 kr. for en nat (inklusiv morgenmad), så vi er glade.

Cykel13

Cykel11

Vi treater os selv med en god bøf og rødvin på den centrale Weis Stue, inden vi går en aftentur langs åen. Og så skal vi se dyner. I morgen står den på sightseeing i Ribe, inden vi tager toget (med cykler) tilbage til Aarhus igen.

Skøn, skøn cykeltur – det er bare afsti afsted!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.