Guide til gode rejsebøger

Hvilke rejsebøger er bedst til hvilke formål? Læs med her, hvor jeg tipper om mine favoritter af slagsen.

Indlægget indeholder affiliatelinks (markeret med *) – det koster ikke dig ekstra at købe via linket, men det giver mig et lille tilskud til at drive Vacays.dk.

Hver gang, jeg rejser, pakker jeg rejsebøger til den pågældende destination i tasken. Også selvom jeg kan finde et hav af rejseanbefalinger online, så er der nu bare noget over en ‘ægte’ bog, som jeg undervejs kan slå op i og få inspiration og gode råd om alt fra historie til transport og gode spisesteder.

Hver type rejsebog har hver sine fordele, og jeg bruger dem forskelligt – jeg køber som regel ikke mere end én rejsebog til hver destination, men jeg vælger typen af rejsebog afhængigt af stedet og rejsen. Og her får du mine bedste anbefalinger til tre typer af rejsebøger 🙂

1. Turen går til…
Den klassiske danske rejsebog fra Politikens Forlag går du aldrig galt i byen med. Den køber jeg som regel, hvis jeg skal rejse til en ny storby, eller hvis jeg skal til en destination, hvor jeg skal være mere eller mindre samme sted og ikke rejse rundt.

Bogen giver en rigtig god og overskuelig introduktion til landet eller byens historie, lokalbefolkning, traditioner, politik osv. samt gode tips og tricks til relevante seværdigheder og spisesteder. Den er nem at læse i på forhånd eller på turen derned, og den er praktisk at have med i tasken undervejs. Men den går ikke i dybden med fx transport undervejs, hvilket kan være en fordel, hvis du backpacker eller i det hele taget rejser lidt mere rundt på egen hånd.

Se alle Turen går til-bøger på Saxo.com.*

2. Lonely Planet
For mig er Lonely Planets rejsebøger nærmest det modsatte af Turen går til. Forstået på den måde, at jeg går lidt død i at skulle læse om landets historie og kultur på forhånd i de ofte tætbeskrevne sider på engelsk, som mange af rejsebøgerne stadig er på. Til gengæld er bøgerne eminente undervejs de gange, hvor jeg har været på backpacking eller rejst rundt undervejs – fx på Bali, i Indien og New Zealand. Du får nærmest ikke en mere grundig guide til offentlig transport, gode lokale tips, advarsler om potentielle farer eller udfordringer osv. Et slags opslagsværk undervejs, og derfor er mine Lonely Planet-bøger også altid mere slidte end mine ditto Turen går til 🙂

Se alle Lonely Planet-bøger på Saxo.com.*

3. Kort og godt om…
Den lille kortbog er perfekt til en miniferie eller weekendtur i en storby. Du har et folde-ud-kort, så du nemt kan finde rundt i den pågældende by. Og du får korte tips til seværdigheder undervejs. Nichts weider. Men nogle gange er det også alt, du har brug for – og bogen er så nem at have en i håndtaske. Brug den evt. som supplement til de to ovenstående rejsebøger.

Se alle Kort og godt om-bøger på Saxo.com.*

Her er lidt inspiration til rejsebøgerne:

1) Rejsebøger1*

 

2) Rejsebøger3*                                                    3) Rejsebøger4*

 

4) Rejsebøger5*                                                   5) Rejsebøger6*

 

 

1. Lonely Planet: New Zealand*

2. Turen går til New York*

3. Kort og godt om Rom*

4. Lonely Planet: Bali & Lombok*

5. Turen går til Paris*

 

Se alle rejsebøger på Saxo.com her*.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.