Om at flyve på tidlige tidspunkter

Det her skal du være forberedt på, hvis du vælger at flyve meget tidligt på dagen.

Det er faktisk mange år siden, at jeg har lavet det trick med at booke tidlige flyvninger – de senere år er jeg ligesom blevet lidt mere magelig, haha. Men da jeg i september skulle flyve til Malaga, var jeg nødt til at flyve kl. 6.45 fra København for at følge med de andre i gruppen. Det klarede jeg ok med at tage et meget tidligt tog fra Aarhus kl. 00.50 – det gav ikke verdens bedste nattesøvn, men dog bedre end på vej hjemad.

Her blev jeg nemlig lidt nærig. Der var en billig afgang kl. 6.45 fra Malaga, hvilket betød mødetid i lufthavnen ca. kl. 5 mandag morgen. Så derfor havde jeg valgt ikke at booke overnatning fra søndag til mandag, når nu jeg alligevel skulle op midt om natten… så kunne jeg jo bare dalre rundt i lufthavnen og sove der om natten…tsk tsk tsk, jeg skulle blive klogere.

 

Derfor er her mine bedste råd, inden du vælger den tidlige afgang:

1) Du kan højst sandsynligt ikke komme gennem security før 2-3 timer inden afgang. Dvs. du er ‘fanget’ i den kedelige indgang af lufthavnen i mange timer, hvis du vælger at tage tidligt derud (jeg var der fra kl. 22-04) – her er der ofte dårlige sæder, ingen butikker og få/ingen madsteder. Hvis du alligevel vælger at tage derud, så stock up på mad, snacks og drikkevarer inden, hav en god bog med, find soveposen og et blødt underlag frem, så du kan få bare lidt søvn på gulvet eller i stolen.

2) Hvis du (som mig) ikke har overnatning booket op til fly-afgang, så prøv at lave en aftale med dit overnatningssted fra de andre dage om, at du måske kan blive lidt længere end sædvanlig udtjekningstid. I stedet for at skulle være ude kl. 12, fik jeg fx lov at blive til kl. 17, så jeg ikke skulle karte rundt med min bagage og være ‘hjemløs’ hele dagen.

3) Indstil din krop og dit sove-apparat på, at du ikke får meget søvn natten op til afgang. Hvis du har mulighed for det, så sov ekstra længe den sidste dag, vælg at tage på stranden hvor du kan få lidt mere søvn, etc. Så kan du måske sove lidt ‘på forskud’.

4) Lav nogle aktiviteter på den sidste dag, der ikke kræver for meget logistik med din bagage. Jeg valgte fx at tage på stranden, hvor min rygsæk fint kunne ligge ved siden af mig. Du kan også tage i lufthavnen på forhånd og låse din bagage ind, have den stående på overnatningsstedet e.l.

5) Du kan også vælge at booke overnatning, selvom du alligevel skal op midt om natten. Husk bare at få en aftale om nøgleaflevering eller udtjekning fra hotellet på forhånd, da mange jo af gode grunde ikke er vågne kl. 2-3 stykker om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.