Et par steder du måske ikke kender i Paris

Stikker du snuden ind i en gyde eller passage i Paris, kan du finde uventede perler og små åndehuller. Her er to af mine favoritter.

1. Place des Vosges

Hvor:
Place des Vosges, 75004 Paris. Tag metrolinje 1 til Bastille og gå ad Rue Saint-Antoine ca. 200 m. Drej ned til højre ad Rue de Birague, gennem porten, og så er du der. Se kort.

Hvad:
Den fineste park midt i Marais-kvarteret og faktisk den ældste plads i Paris, der tidligere husede kongelige og byens aristokrati. Det kan virkelig tage pusten fra en, når man træder ind gennem porten og ser den store have omkranset af de smukke, røde bygninger. Der er ikke sparet på de store armbevægelser, når det kommer til bygningernes arkitektur med svungne buer eller indretning af haven med springvand og fine skyggepladser. Det er sådan et sted, man får lyst til at spadsere – ikke gå – rundt.

Der er rig mulighed for at tage en pause midt i alt det grønne eller gå på opdagelse under buerne. Her ser du ofte klassiske musikere spille, der er (dyre) caféer og små gallerier. Faktisk kan du også titte ind i forfatteren Victor Hugos gamle lejlighed i nr. 6, der i dag er indrettet som museum.

Paris-Vosges-finesteder

Place de vosges 4

 

2. Bercy Village

Bercy-Paris

Hvor:
28, Rue François Truffaut, 75012 Paris. Tag metrolinje 14 til Cour Saint-Émilion, og så er du der. Se kort.

Hvad:
Område med lille hyggelig handels-/cafégade og en stor park lidt uden for de sædvanlige pariser-strøj. ‘Village’ betyder ‘landsby’, og det er netop den stemning, man har forsøgt at skabe her med små murstenshuse og brostensbelagt gade. Man rammer ikke hundrede procent autenticiteten fra en lille landsby, men tæt nok til, at det er et fint lille spot at tage hen.

Især på en solskinsdag er det dejligt at spise en frokost i det fri her. Når det er tid til at slå mave bagefter, så gå i den store park lige ved siden af. Den er ret fint anlagt og faktisk lidt mere afslappet end så mange andre parker i byen. Fx tillader folk sig rent faktisk at ligge på græsset her og slikke sol 🙂

Paris-steder3

Paris-steder4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.