Paris – gode steder at bo + på tur med teenagere

Er du nysgerrig på det bedste sted at bo i Paris? Hvor centrum er? Og hvad man kan lave med teenagere i Paris? Så læs med her.

Jeg har tidligere boet i Paris og vender tilbage mindst én gang om året for at besøge byen og vennerne, flere gange har jeg været så heldig at ‘bo’ i byen igen en måned ad gangen. Fx sidste forår, da jeg tog på en måneds ‘workcation’ i Paris.

For et stykke tid siden spurgte jeg jer så til, hvad I gerne ville vide om Paris… og her er svarene 🙂

Hvilket område er centrum?
Som så mange andre storbyer er der ikke et decideret ‘centrum’ i Paris. Byen er mere delt op i kvarterer og såkaldte ‘arrondissementer’, som hver har deres seværdigheder, spisesteder, overnatningssteder og helt egen charme.

Arrondissementerne er delt op i 1-20, og de snor sig så at sige rundt i en cirkel inde fra og ud – som et sneglehus.

Paris 1Foto: Plandeparis.info

Når det så er sagt, så kan man godt sige, at de ‘inderste’ arrondissementer (1-8) betegner et centrum, hvor du finder de mest kendte seværdigheder som Louvre, Eiffeltårnet, Champs Élysées, Latinerkvarteret, Triumfbuen, Seinen, Operaen og Notre Dame.

Hvor i Paris er det bedste at bo?
Det kommer meget an på, hvad du har lyst til at opleve. Mit klare yndlingskvarter er Le Marais – det gamle jødiske kvarter, som nu er hipt og hyggeligt og tæt på Seinen i det 3. og 4. arondissement. Men der er også noget charme over det 18. arondissement omkring Moulin Rouge og Montmartre, og det 17. arondissement er en klar overset perle i Paris.

Paris 2


Er det muligt at gå rundt til seværdighederne fra centrum af?
Ja, det er det. Hvis du bor i en af de inderste arondissementer, kan du godt gå rundt til de mest kendte seværdigheder. Du skal dog regne med at gå en 5-10 km. eller mere pr. dag (som i mange storbyer).

Det kan anbefales at have et par metrobilletter i lommen, så du nemt kan komme hjem eller videre til næste seværdighed, hvis benene er lidt trætte. Paris har et meget udbygget metro-net, så du nemt kan komme fra a til b.

Paris 3


Hvad synes du, jeg og min søster skal lave med 3 unge på 13 år henover Pinsen i Paris?
I den lidt ‘dystre’ afdeling kan I tage dem i Katakomberne, Paris’ ældste gravplads, som består af flere kilometer lange underjordiske gange 20 meter under gadeplan i det 14. arondissement.

Er de interesserede i gaming, kan I tage dem på en guidet rundtur rundt i Paris med temaet ‘Jeux vidéo’ (computerspil). Det er en 1,5 timer gåtur rundt i Paris’ gader, der bl.a. har inspireret til Tomb Raider og Assassin’s Creed.

For de fodbold-interessede kan I komme på et ‘Escape Game’ rundt i Paris Saint-Germains omgivelser (stadion, presserum, VIP-suites etc.) Se mere her.

Ellers kan jeg anbefale at se Paris fra oven i Tour Montparnasse (et godt og billigere alternativ til Eiffeltårnet), tage på en anderledes sejltur på Canal St. Martin i Paris’ sluser og under Bastille-pladsen eller i den lidt mere ‘vovede’ afdeling tage ind og se et dinnershow i Moulin Rouge.

2 meninger om “Paris – gode steder at bo + på tur med teenagere

 • 4. juni 2018 kl. 9:22
  Permalink

  Super skøn artikel! Paris er simpelthen en så smuk og fantastisk by. Virkelig et besøg værd. 🙂

  Besvar
  • 7. juni 2018 kl. 5:05
   Permalink

   Tak – ja, den er SÅ fantastisk 🙂

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.