Sommer i Småland

Kom med på den dejligste sommerferie på naturcamping i Sveriges Småland.

Jeg vil lige tippe om det her fantastiske sted, hvor min kæreste og jeg var på sommerferie sidste sommer.

Vi tilbragte en uge på Björsbo Forest & Lake Hideaways – en lille natur-campingplads tæt på den lille by Kulltorp midt i den smålandske skov og lige ved en dejlig badesø. Først overnattede vi fire nætter i en af pladsens små hytter, og derefter slog vi vores telt op på pladsen tæt på søen i yderligere fire nætter. Og vi kunne sagtens være blevet, skulle vi ikke have været hjem på arbejde igen.

Stedet ligger ret tæt på Danmark, ca. 2-2,5 times kørsel i bil fra både Malmø, Helsingborg og Varberg, så det er nemt enten at tage broen eller færgen fra København, Helsingør eller Grenå.

Småland_MG_2956

Småland_MG_2950

Småland_MG_3156

 

Selve pladsen er en lille, rolig og meget nede på jorden campingplads med en forhistorie som naturist-camping. Den er ‘opbygget’ i flere niveauer og ligger simpelthen SÅ smukt lige ned til en sø, omgivet af træer og et stykke fra vejen, så der er dejligt stille. Bor du i hytte, har du et smukt view fra toppen af pladsen – bor du i telt eller campingvogn, har du i stedet fordelen af at ligge helt nede ved vandet.

Du skal ikke forvente stor luksus, men der er, hvad du har brug for – fælles bad/toilet, grillområde og køkkenfaciliteter inkl. service og et lille køleskab, som er en lækker ting, når du bor i telt og ikke har meget at gøre med.

Småland_MG_2944

Småland kanelbulla

Småland sol

Småland_MG_2949

Selve stedet indbyder virkelig til simple living – vi brugte de fleste af de (meget varme) dage på at dalre rundt på pladsen, bade i søen og sole os på den lille strand, gå ture i den nærliggende skov og spise campingmutter Ulrikas hjemmebagte kanelbulla.

Hun er i øvrigt også et virkelig aktiv for stedet: hun går rundt på pladsen og hyggesnakker, deler ud af forfriskninger og er i det hele taget bare til stede og tager hånd om pladsen og dens beboere. Pladsen er ikke større, end at vi hver dag faldt i snak med andre campister i køkkenet og udvekslede gode ferietips.

Småland_MG_3018

Småland_MG_2976

Småland_MG_2978

Småland_MG_2989

Småland_MG_3044

Småland_MG_2986

Småland_MG_3028

Småland_MG_3040

Derudover er der mange oplevelser at få tæt på pladsen – vi valgte disse to:

  • Ca. et kvarter i bil væk ligger den store nationalpark Store Mosse, som er Sydsveriges største sammenhængende moseområde. Det er virkelig en stor oplevelse at gå på opdagelse i det meget anderledes naturlandskab – jeg kan især anbefale gåturen Lilla Lövö på ca. 6 km, hvor du virkelig kommer rundt i det store moselandskab.

Småland_MG_3252

Småland_MG_3245

Småland_MG_3235

Småland_MG_3243

Småland_MG_3226

 

  • Tag på dagstur til byen Eksjö, hvor I finder en hyggelig bydel kun med traditionelle svenske træhuse. På vejen derhen kan jeg anbefale highlights som et stop ved søen Rusken, Eksjöhovgårds slottsruin og i det hele taget bare at køre ud på de mindre veje og opleve smukke, røde træhuse, store skove og blanke søer.

Småland Eksjø

Småland Eksjø 3

Småland slottsruin

Småland_MG_3197

Småland_MG_3197

For børnefamilier findes disse oplevelser også i nærheden:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.